• LAVAZZAIn de horeca
 • Koffie
 • Machines
 • Condiments
 • Thee
 • Disposables
 • Reinigingsmiddelen
 • Barista Tools
 • Collections

Coffee Defenders

Hoe koffie uitgroeide tot het symbool van verandering

BEKIJK DE TRAILER

Coffee Defenders

Johana verloor alles tijdens het gewapende conflict met de FARC-guerillastrijders

BEKIJK TRAILER

Coffee Defenders

Een pad van coca naar koffie, een documentaire van Lavazza

BEKIJK TRAILER

  Coffee Defenders: From Coca to Coffee

  Coffee Defenders: a path from coca to coffee is een documentairefilm gepromoot door Lavazza en geregisseerd door Oscar Ruiz Navia. De docu vertelt het verhaal van de Meta Colombia-regio, vol met cocaplantages, waar koffie het symbool van verandering in het land is geworden. De koffie die in Meta groeit, is een tastbaar bewijs van verandering na jaren van conflict tussen de Colombiaanse regering en de FARC. Een bewijs dat bescherming verdient. Lavazza transformeert cocaplanten die in Colombia groeien tot koffieplanten. Ontdek hoe op Amazon Prime Video.

  Coffee Defender

  Ontmoet Johana

  Johana, de hoofdrolspeler in de film van Lavazza, is een jonge Colombiaanse vrouw die alles verloor tijdens het gewapende conflict met de FARC-guerrillastrijders, maar erin slaagde de controle over haar eigen leven en dat van haar zes kinderen terug te krijgen. Journalist Alexandra Roca helpt Johana haar verhaal te vertellen.

  BEKIJK DE TRAILER

  ¡Tierra! projecten

  Dankzij de Coffee Defenders ¡Tierra! projecten, onder leiding van Lavazza Foundation, zijn de leefomstandigheden van de koffieboeren verbeterd met respect voor het milieu. Vandaag de dag biedt Lavazza een premium assortiment ¡Tierra! producten afkomstig van 100% duurzame boerderijen binnen diverse gemeenschappen in Colombia, Honduras, Peru, Brazilië, Tanzania, India, Ethiopië en Vietnam.

  Ontdek ¡Tierra! assortiment

  Lavazza Foundation

  De Lavazza Foundation promoot en financiert internationale duurzaamheidsprojecten in de landen waar koffie wordt verbouwd. Sinds 2015 werkt de Lavazza Foundation, samen met Carcafé Ltda, in de Meta-regio, het thuisland van Johana, met duurzame ontwikkelingsprojecten die koffieplantages hebben herbouwd, geïnvesteerd in infrastructuur en trainingssessies hebben geïmplementeerd om boeren te helpen terug te keren naar deze regio en Herstel het eens verloren leven. Ontdek meer over de Lavazza Foundation en alle activiteiten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  ¡Tierra! koffiebonen

  Lavazza Tierra Colombia-1-zak-web.png

  ¡Tierra! Colombia 1 zak

  32,92

  Selection-1zak-web.png

  ¡Tierra! Selection 1 zak

  32,54

  Brasile-web.png

  ¡Tierra! Brasile 100% Arabica 1 zak

  32,92

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  En je bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe koffieproducten, inspiratie en aanbiedingen.