• Koffie
  • Machines
  • Condiments
  • Thee
  • Disposables
  • Reinigingsmiddelen
  • Barista Tools
  • Zakelijk

Binnenkort in het assortiment: La Reserva de ¡Tierra! Cuba

4 jan 2024

La Reserva de ¡Tierra! Cuba: een koffie die is geproduceerd met respect voor de boeren, consumenten en onze planeet. Meer dan zomaar koffie: La Reserva de ¡Tierra! Cuba is een eigentijds verhaal over duurzaamheid.

In deze blend vind je uitsluitend koffie van plantages uit de omgeving van Granma en Santiago in het zuidoosten van Cuba ondersteund door het project van de Lavazza Foundation. Doel van dit project is het promoten van de biologische Cubaanse koffieteelt als lokale specialiteit en het beschermen van het milieu. Zo focust dit project op behoud van het Cubaanse bosgebied en de toepassing van duurzame landbouwpraktijken. Dit draagt bij aan verbetering van de oogst en koffiekwaliteit. Het bevordert ook de positie van vrouwen en jongeren, en zorgt op termijn voor een eerlijkere verdeling van werk en economische groei.

Lavazza Foundation Elke blend uit de ¡Tierra! range bevat koffie uit gebieden waar de Lavazza Foundation activiteiten ontplooit op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met een speciaal trainingsprogramma ondersteunt Lavazza de opening van 34 scholen in Cuba, waarbij inmiddels kennis over de beste landbouwpraktijken werd gedeeld met 2.900 koffietelers en 500 technici in de sector. 

Koffiefermentatie La Reserva de Tierra! Cuba is een evenwichtige premium blend. Een verfijnde selectie van gewassen Arabica en Robusta wordt gecombineerd met 72 uur gefermenteerde Robusta. Hiermee worden de grenzen van de uiteindelijke koffiesmaak in je kopje verlegd.

Blockchain-technologie Dankzij blockchain-technologie kun je het koffietraject en onze inzet voor duurzaamheid volgen.

Introductie op Horecava, stand 12.200 Wij introduceren de nieuwe, duurzame en unieke koffie op de Horecava in de RAI te Amsterdam. Proef en ervaar deze unieke koffie van 9 tot en met 12 januari op stand 12.200!

Herkomst Omgeving Granma en Santiago, Cuba

Keurmerk