Sterrenkoffie

Sterrenkoffie

Koken met sterren

Contact opnemen
Exclusieve koffie

Exclusieve koffie

Gastronomie met een kick

Contact opnemen
Word nu horeca klant

Word nu horeca klant

Ontvang een gratis Lattiz 2.0*

Profiteer direct

Gastronomie met een kick

"Ik ben tussen de Franse pannen opgeleid", vertelt chef-kok Jozua Jaring van Ratatouille. "In Parijs; en ook daar en toen gebeurde het al: koken met koffie. Sommige ingrediënten kunnen wel een kick gebruiken. Bloemkool bijvoorbeeld, dat combineert prachtig met koffie. Of ganzenlever met tarbot, daarbij geeft een koffie-extract net dat beetje extra umami – de vijfde smaak na zoet, zuur, zout en bitter."

Contact opnemen
img

Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Preferred coffeepartner van vele sterrenchefs

  Wereldwijd vertrouwen vele topchefs op Lavazza. Denk bijvoorbeeld aan Massimo Bottura (Osteria Francescana***) of Carlo Cracco (Segheria***). Ook in Nederland onderhoudt Lavazza warme relaties met diverse topchefs, waaronder Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine*). Lavazza en de meesters van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken van nieuwe manieren om het te consumeren.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Coffee Design

  Wanneer koffie wordt gecombineerd met gastronomie, ontstaat Coffee Design. Coffee Design is het resultaat van onderzoek, creativiteit en innovatie. Een noviteit dat, tot een aantal jaar geleden nog niet bestond, ontstaan is in het Lavazza Training Center in samenwerking met internationale chef-koks, waaronder Ferran Adrià en Jozua Jaring. Coffee Design zorgt voor geheel nieuwe manieren om van espresso te genieten. De coffeesphere, koffiekaviaar, cremespresso en de cold brew zijn grensverleggende resultaten van deze samenwerking. Verras uw gasten. Serveer koffie, maar dan totaal anders.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Gratis opleidingen in 1 van de 3 Training Centers

  Lavazza is meer dan een goede kop Italiaanse koffie welke bestaat uit de juiste ingrediënten, gemaakt met de beste machines. Een cruciaal deel van de beleving wordt namelijk bepaald door de bereiding. Om horecaondernemers daarbij te helpen heeft Lavazza over de hele wereld Training Centra opgericht. Wereldwijd heeft Lavazza inmiddels meer dan 55 Training Centra. Lavazza is met dit aantal verreweg het grootste opleidingsinstituut voor koffie ter wereld. Voordat u met Lavazza gaat werken worden u en uw medewerkers hier kosteloos getraind in het maken van de beste en lekkerste koffiespecials. Lavazza heeft een 300m2 grote multifunctioneel Lavazza Training Center gevestigd in Oostzaan, een Training Center in Oosterwolde en een Training Center in Breda.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Exclusieve koffieconcepten

  Voor het fine dining segment biedt Lavazza een exclusieve range van koffies en premium ondersteuning. Bijvoorbeeld met Lavazza Kafa: Kafa is een van de beste koffies ter wereld, omdat deze is afgeleid van de eerste koffieplanten waar alle andere koffieplanten uit zijn ontstaan. Deze plant komt uit de Ethiopische bossen, waar de koffie spontaan groeit met minimale tussenkomst van de inwoners van de regio.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Met de Gold Medal bekroonde koffie

  Diverse koffies zijn bekroond met de gouden medaille op de International Coffee Tasting 2020, georganiseerd door het International Institute of Coffee Tasters.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Excellente service & eigen accountmanager

  Wij geloven oprecht dat persoonlijk contact, in combinatie met een samenwerking op maat, uitstekende ingrediënten zijn voor succes. Zodra u aangeeft met Lavazza te willen werken, gaan we samen direct aan de slag om de Italiaanse koffiebeleving naar uw horecaonderneming te brengen.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Totaalconcept

  Volledige ontzorging op het gebied van uw koffie-invulling, zodat u meer tijd heeft voor wat écht belangrijk is in de horeca: gastvrijheid. Van koffie, servies tot koffiemachines en baristatrainingen, wij hebben voor elk type restaurant en context een ideale koffieoplossing op maat.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Exclusieve servieslijn in bruikleen

  Deze servieslijn heeft een luxere uitstraling dan het reguliere Lavazza servies en is weer net even wat anders dan andere restaurants.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Sterke reputatie in duurzaam ondernemen

  Forbes geeft Lavazza een top 10 notering in de lijst van de meest gerenommeerde bedrijven ter wereld op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo heeft Lavazza zich onder meer gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Op deze manier wordt toegewerkt naar een CO2 neutraal productieproces in 2030.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  24/7 online bestellen

  Met het online bestelplatform plaatst u snel en soepel uw bestelling. Login op uw ‘Mijn Lavazza’ account en u heeft al uw administratie direct beschikbaar. Door de facturen, bestellijsten, bestelstatus, klant-specifieke prijzen, factuur- en bezorgadres, etc. op één online locatie aan te bieden, proberen wij u zoveel mogelijk te ontzorgen. U hoeft niet meer uw mailbox door te spitten op zoek naar dat ene mailtje met factuur of dat andere mailtje met de bestelstatus.

Ontdek de juiste koffie voor uw restaurant

Deze toprestaurants gingen u voor

Deze klantcases zijn een greep uit het klantenbestand. Stuk voor stuk succesvolle ondernemingen die zich op een of andere manier weten te onderscheiden van de rest. Of lekker aan de weg timmeren om dit doel te bereiken. Ze hebben allemaal minimaal één ding gemeenschappelijk: de Italiaanse kwaliteitskoffie van Lavazza. Voor elk restaurant is een koffieoplossing op maat mogelijk.

The Black Tie

The Black Tie

Culinair genieten in hartje Assen The Black Tie vindt u aan de Markt in Assen, achter Warenhuis Vanderveen in de Weiersloop. Na een aantal maanden zijn zij overgestapt op enkel verrassingsmenu's en bieden zij de keuze tussen een 3, 4, 5 of 6 gangen verrassingsmenu. Zij koken bewust en zijn erg betrokken met de natuur en seizoenen. The Black Tie ...

Lees meer
Ratatouille Food & Wine

Ratatouille Food & Wine

Sterrenrestaurant Na een intensieve verbouwing is het met een Michelin-bekroonde restaurant Ratatouille Food & Wine weer geopend. Het succesvolle restaurant aan het Spaarne in Haarlem van chef-kok Jozua Jaring is – net als Ratatouille – een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in een ...

Lees meer

Hoe we samen een onvergetelijke koffiebeleving neerzetten

Contact opnemen
Exclusieve koffies

Exclusieve koffies

Lavazza biedt een aantal zeer exclusieve koffies, waaronder de Ethiopische Kafa. Kafa is uniek en zeer exclusief. De koffieplanten, die op geheel natuurlijke wijze en met minimale menselijke tussenkomst groeien, staan in dezelfde bossen als waar eeuwen geleden de eerste koffieplanten werden ontdekt door de Arabieren. Deze bossen staan in de regio Kaffa in het Zuidwesten van Ethiopië. Men vermoedt dat ook de naam ‘koffie’ hier zijn oorsprong vindt.

Ontdek meer
Coffee Design: 1 ingrediënt, ontelbare bereidingen

Coffee Design: 1 ingrediënt, ontelbare bereidingen

Wanneer koffie wordt gecombineerd met kunst, ontstaat Coffee Design. Coffee Design is het resultaat van onderzoek, creativiteit en innovatie. Een noviteit dat, tot een aantal jaar geleden nog niet bestond, ontstaan is in het Lavazza Training Center in samenwerking met internationale chef-koks, waaronder Ferran Adrià (bekend van El Bulli). Coffee Design is een geheel nieuwe manier om van espresso te genieten en voor het eerst voor het grote publiek te ervaren in de nieuwe flagstore. Net als bij een echte kookshow kan de gast het bereidingsproces volgen en proeven van een aantal gastronomische innovaties met koffie als basis. De coffeesphere, coffeetails en koffiekaviaar zijn resultaten van deze samenwerking.

Toegang tot het Lavazza Training Center

Toegang tot het Lavazza Training Center

Uw personeel wordt opgeleid door SCA-gecertificeerde barista in één van de drie Lavazza Training Centers in Nederland. Als onderdeel van de service worden hier kosteloos koffietrainingen gegeven aan uw medewerkers. Met deze trainingen bent u verzekerd dat uw medewerkers echt goede koffie serveren. De ervaring leert dat dit door gasten enorm wordt gewaardeerd, niet zelden in de vorm van een tweede kop koffie.

Lees meer
Coffee pairing

Coffee pairing

Hoe combineer je koffie met eten? Wanneer talent en verbeeldingskracht samenkomen in één persoon, is het resultaat vaak iets speciaals. Lavazza erkent deze talenten door nieuwe generaties te vieren en aan te moedigen, en zo zijn de samenwerkingen met topchefs in 2001 begonnen. Lavazza en de topchefs van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken nieuwe manieren om het te consumeren, waardoor het een echte culinaire kunstvorm wordt. Koffie, maar dan anders.

Exclusief servies

Exclusief servies

Speciaal voor partners uit de haute cuisine is een premium servieslijn beschikbaar. Dit servies onderscheid zich van het reguliere Lavazza servies.

Koffie met een verhaal

Koffie met een verhaal

Lavazza is opgericht door Luigi Lavazza, die eind 19e eeuw als detailhandelaar begon met het blenden, branden en verkopen van koffie. Nu, 125 jaar later, wordt het familiebedrijf – inmiddels 4e generatie – wereldwijd geroemd om zijn uitmuntende koffiekwaliteit en de innovatieve brandtechnieken die hieraan voorafgaan. In Italië is Lavazza zowel de grootste koffiebrander als marktleider. Waar ook ter wereld, alle zeilen worden bijgezet om deze beroemde constante kwaliteit te waarborgen.

Inventarisatie & Tasting

Inventarisatie & Tasting

Lavazza biedt een breed scala aan koffieproducten. Natuurlijk wilt u de koffie die u zelf het lekkerste vindt aan uw gasten voorschotelen. In onze showroom kunt u alle koffies en koffiemachines ervaren om een gedegen keuze te kunnen maken.

Contact opnemen
Ontzorging van machine-onderhoud

Ontzorging van machine-onderhoud

Lavazza biedt professionele koffiemachines en een bijbehorende onderhoudsservice, die zowel preventieve als curatieve onderhoud pleegt. Zo zijn u en uw gasten te allen tijde verzekerd van goede koffie. Aanvullend hierop geloven wij oprecht dat persoonlijk contact, in combinatie met een samenwerking op maat, uitstekende ingrediënten zijn voor succes. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen

Benieuwd naar wat Lavazza voor uw zaak kan betekenen?

Naast het leveren van topkwaliteit koffie en premium tools, denken wij graag met u mee voor het neerzetten van een unieke koffie beleving in uw restaurant. Meer weten?