• LAVAZZAIn de horeca
  • Koffie
  • Machines
  • Condiments
  • Thee
  • Disposables
  • Reinigingsmiddelen
  • Barista Tools
  • SUBSCRIPTIONS
  • Collections

Davide Oldani, D'O**

op Cuisine & Lavazza

Een perfecte mix van betaalbaarheid en kwaliteit, Davide Oldani’s keuken is eenvoudig en aangenaam voor ieders smaak. Oldani is een van de gerenommeerde chef-koks waar Lavazza mee samenwerkt. In zijn restaurant D’O (MICHELIN**) kun je genieten van de buitengewone kookkunst van de Italiaanse chef, maar ook van een kopje Lavazza-koffie.

Restaurant D'O

Restaurant D'O opende zijn deuren in 2003 in zijn geboorteplaats Cornaredo, niet ver van Milaan. Het restaurantis het resultaat van jarenlange ervaring die Oldani heeft opgedaan onder de vleugels van bekende chef-koks als Gualtiero Marchesi, Albert Roux, en Pierre Hermé. Al deze meester-koks zijn belangrijke leraren geweest voor Oldani's carrière. Marchesi duwde hem in de juiste richting om zijn vak te begrijpen, terwijl Albert Roux hem hielp de delicatesse van de Franse keuken te ontdekken. Ducasse leerde op zijn beurt het managementaspect dat samengaat met het beroep van chef-kok, terwijl Pierre Hermé hem het laatste geheim verklapte: het belang van gebak in de Franse keuken. Slechts één jaar na de opening werd hij in de meest gezaghebbende gastronomische gidsen genoemd als een van de toonaangevende chef-koks van de Italiaanse keuken. Anno 2022 wordt D’O als uitzonderlijke keuken bestempeld met 2 MICHELIN-sterren. Oldani kreeg zijn eerste Michelin-ster voor D'O in 2016 en zijn tweede in 2020. Als gevolg hiervan is Davide Oldani momenteel een van de wereldwijde top 50 chef-ambassadeurs van de Italiaanse keuken.

Oldani's filosofie: Pop Cuisine

Door een klein beetje inspiratie te putten uit ieder van zijn leraren, creëerde Oldani zijn eigen culinaire filosofie: de pop-keuken. Een economische manier van koken, vol van smaak en geschikt om de waarde van de meest traditionele smaken in hun meest natuurlijke staat te laten zien. Het concept focust op smaken die iedereen kent, maar dan op een andere manier bereidt.”

 

MICHELIN Green Star

D’O is wereldwijd een van de 291 restaurants met een MICHELIN Green Star. De MICHELIN Green Star is een jaarlijkse prijs die uitsluitend wordt uitgereikt aan restaurants die culinaire uitmuntendheid combineren met zowel een uitstekend ethisch als duurzaam beleid. Elk MICHELIN Green Star-restaurant is anders en werkt op een eigen unieke manier. De gemene deler is dat elk restaurant een verschil maakt voor de wereld om hen heen en fungeren als rolmodel voor ons allemaal. Het werken met duurzame leveranciers om de ecologische voetafdruk tot een minimum te verkleinen en de hoeveelheid afval door plastic en niet-recyclebare materialen uit hun toeleveringsketen te verminderen of zelfs te verwijderen. Velen werken rechtstreeks samen met telers, boeren en vissers; foerageren in heggen en bossen; planten kweken en dieren kweken; en gebruik regeneratieve methoden zoals moestuinen zonder graven en opeenvolgende teelt van bodembedekkers, de herkomst van de ingrediënten; het gebruik van seizoenproducten; de ecologische voetafdruk van het restaurant; voedselverspilling systemen; algemene afvalverwerking en recycling; middelenbeheer; en de communicatie tussen het team en de gasten over de duurzame aanpak van het restaurant.

 

Van deze koffie genieten de gasten van D'O

Lavazza Tierra Selection-1-zak.png

¡Tierra! Selection 1 zak

32,54

Lavazza Tierra Colombia-1-zak.png

¡Tierra! Colombia 1 zak

32,92

Ook Lavazza koffie serveren in uw restaurant?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte voor een koffieoplossing voor uw horecagelegenheid? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.