Cobra Café

Cobra Café

Amsterdam – Karel Appel, Asger Jorn, Constant Nieuwenhuys, Christain Dotremont, Corneille… Geen Dondernemers, wel de kunstenaars en grondleggers van de kunststroming Cobra. De naam heeft betrekking op de 3 hoofdsteden van de landen waar de kunstzinnige oprichters vandaan komen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

Midden op het grootste (Museum)plein van de laatstgenoemde hoofdstad vind je al 20 jaar een ode aan de Cobra én misschien wel het bekendste café van de omgeving: het Cobra Café. Op deze absolute A-locatie ligt het moderne lunchcafé, heel toepasselijk tussen de belangrijkste musea van Amsterdam. Het ruime en zonovergoten terras is een heerlijke plek om op een relaxte manier de reuring van de stad te ervaren. Onder de gloednieuwe parasols hoef je bovendien niet te vrezen voor een buitje.

Niet alleen de naam van Cobra Café, ook het interieur is geïnspireerd op de kunststroming. Zo is het schilderij van Brands, die immers aan de muur hangt, de inspiratiebron geweest voor het ontwerp van de vloer en de stoelen. Ook onderdeel van het meubilair is bedrijfsleider Fernando. Hij legt al 11 jaar zijn ziel en zaligheid in de eerste klas gastvrijheid waar het Cobra Café bekend om staat. Hij en zijn team maken van de lunch een ware ervaring. Sinds een aantal jaar mag Lavazza zich met trots onderdeel van deze ervaring noemen. “De combinatie van smaak, kwaliteit en de internationale bekendheid van de koffie bracht ons bij de keuze voor Lavazza”, aldus Fernando. Hij sluit af met een knipoog, want “lekkere koffie is toch ook kunst?" En daar kunnen wij ons wel in vinden.

Mocht je na aanstaande maandag 1 juni in de buurt van het Museumplein, proef dan zeker even de sfeer, lunch en koffie van het Cobra Café!

www.cobracafe.nl