• Koffie
  • Machines
  • Condiments
  • Thee
  • Disposables
  • Reinigingsmiddelen
  • Barista Tools
  • Zakelijk

Verbeteren van de levensstandaard van Cubaanse boeren

Cuba, Santiago & Granma – Franse kolonisten begonnen in de 18e eeuw koffie te verbouwen op dit eiland. Het gunstige klimaat en de goede landbouwpraktijken gaven de Cubaanse koffie zijn prestige, dat zich snel buiten de grenzen van het eiland verspreidde. Halverwege de vorige eeuw brak echter een fase van neergang aan. Tegenwoordig ondervindt het land problemen die verband houden met de dalende koffieproductie en slechte kwaliteitsbeheer. Deze situatie heeft nu meer dan ooit aanzienlijke gevolgen voor lokale gemeenschappen, met name door het feit dat de jongere generaties de landbouw hebben verlaten en het gebrek aan betrokkenheid van vrouwen.

Koffie is leven, leven is Cuba

Lavazza Foundation, een non-profit organisatie opgericht in 2004, promoot en implementeert economische, sociale en ecologische duurzaamheidsprojecten om koffieproducerende gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen. In 2018 lanceerde Lavazza een programma om de productie van duurzame kwaliteitskoffie en de levensstandaard van de boeren in Cuba te verbeteren. Zo focust dit project op de toepassing van duurzame landbouwpraktijken en het behoud van het Cubaanse bosgebied. Dit draagt bij aan verbetering van de oogst en koffiekwaliteit. Het bevordert ook de positie van vrouwen en jongeren, en zorgt op termijn voor een eerlijkere verdeling van werk en economische groei.    

Traceerbaar & Transparant

La Reserva de ¡Tierra! Cuba is een koffie dat is geproduceerd met oog op het welzijn van de boeren, gelijkheid en behoud van onze planeet. Middels blockchain-technologie kun je het koffietraject en onze inzet voor duurzaamheid volgen. Een van de belangrijkste redenen waarom blockchain en supply chain management hand in hand gaan is transparantie. Elke stap in het toeleveringsproces wordt voor iedereen zichtbaar vastgelegd, waardoor een transparant en betrouwbaar proces ontstaat. Van koffieboer tot aan het kopje.

Een 72 uur durend fermentatieproces 

La Reserva de ¡Tierra Cuba! is een gebalanceerde espresso met een fluweelzachte body: een blend van Cubaanse gewassen Arabica en Robusta verrijkt met een 72 uur gefermenteerde Robusta. Dit zorgt voor fijne toetsen van amandelen, cacao en een zoete wijnachtige nasmaak.

Proef het zelf: La Reserva de ¡Tierra! Cuba

bonen_cuba_500x500.png

¡Tierra! Cuba 1 zak

38,37