Onze aanpak

Onze aanpak

Koffie & Duurzaamheid

Blend for Better

Blend for Better is de naam voor Lavazza's benadering ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij het produceren van koffie gaat het niet louter om het produceren van topkwaliteit, maar houden wij daarbij ten alle tijden onze principes op het gebied van duurzaamheid in het oog. Dit betekent dat we met een frisse blik naar waardecreatie moeten kijken, waarbij bedrijfsbeslissingen rekening wordt gehouden met zowel sociale en ecologische als economische factoren.

Het Milieu

Het Milieu

Wij stimuleren de creatie van innovaties die de milieu-impact van processen en producten verminderen.

Ontdek onze aanpak
De Gemeenschappen

De Gemeenschappen

In onze Groep worden we gedreven door een diep verantwoordelijkheidsgevoel jegens de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Ontdek onze aanpak
Duurzaamheidsverslag

Duurzaamheidsverslag

Lavazza Group brengt sinds 2015 elk jaar verslag uit over de voortgang van het duurzaamheidstraject.

Lees laatste verslag

Coffee Defenders

Een verhaal over duurzaamheid achter elk kopje

Zorg, vakmanschap en duurzaamheid. Bij Lavazza zijn we ervan overtuigd dat goede koffie voortkomt uit de combinatie van deze elementen. Daarom hebben we Coffee Defenders opgericht: een gemeenschap van barista's en koffieliefhebbers die boeren ondersteunen en een goede koffiecultuur verspreiden, in naam van duurzaamheid. Ook jij kunt hier onderdeel van uitmaken.

Ontdek meer

De 5 Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Blend for Better omarmt de verantwoordelijkheid van Lavazza Group met betrekking tot duurzaamheid, in de vorm van een verbintenis tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Daarnaast is een breed activiteitenprogramma opgezet, welke is verdeeld in 4 verschillende gebieden: zorg voor het milieu, een deugdzame productcyclus, gelijke kansen, educatie voor verandering.

Lees meer
img
A Goal in Every Cup

Duurzaamheidsverslag 2021

A Goal in Every Cup

Lees het verslag Bekijk resultaten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En je bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe koffieproducten, inspiratie, winacties en aanbiedingen.