• Koffie
 • Machines
 • Condiments
 • Thee
 • Disposables
 • Reinigingsmiddelen
 • Barista Tools
 • Zakelijk

Onze aanpak

De Gemeenschappen

Onze aanpak

Het Milieu

  A Goal In Every Cup

  Wij geven om de gemeenschappen waar onze kwaliteitsbonen worden geteeld, om onze werknemers en om de mensen die van onze koffie genieten. En we geven om de toekomst van onze planeet en de samenleving. Daarom hebben wij ons verbonden aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Bij Lavazza streven wij om verantwoordelijk te werken in alle facetten van ons bedrijf. Wij blijven trouw aan onze waarden en familiewortels.

  Lees meer

  Gendergelijkheid

  Mensen - van onze medewerkers tot landarbeiders, verkopers, kopers en klanten - zijn allemaal de kern van ons succes. Ervoor zorgen dat iedereen die met Lavazza Group werkt, gelijke zorg en kansen krijgt, is essentieel voor onze bedrijfsethos en verplichtingen. Het empoweren van vrouwen in de hele waardeketen is ook een topprioriteit, gezien de participatie van vrouwen van fundamenteel belang is in de koffie-industrie.

  Fatsoenlijke werkomstandigheden

  Bij Lavazza zijn we direct en indirect verantwoordelijk voor het sociale en economische welzijn van duizenden van mensen over de hele wereld. Middels diverse initiatieven bevorderen wij een duurzame economische groei en een veilige werkomgeving met behoudt van rechten, gezondheid en ontwikkeling van iedereen.

  Verantwoorde consumptie & Productie

  Wij streven naar een koffieproductie waarbij gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare bronnen en circulaire economie om de impact ervan te verminderen. Als toonaangevend koffiebedrijf is Lavazza Group betrokken bij de hele toeleveringsketen - van de aankoop van koffie, tot het branden, verpakken, distribueren en verkopen ervan in meer dan 140 landen. Dat betekent dat we de hele keten kunnen beïnvloeden, zowel aan de productiezijde alsook aan consumptiezijde. Door consumenten te bereiken via ons merk, kunnen we een meer maatschappelijk verantwoord gedrag van plant tot kopje kunnen stimuleren.

  Verminderen klimaatimpact

  We streven er elke dag naar om de impact op het klimaat te verminderen en een circulaire economie te bevorderen. Ons bedrijf is afhankelijk van een hoogwaardige, consistente aanbod van koffie, een gewas dat de gevolgen ondervindt van klimaatverandering. Om een duurzame toekomst voor Lavazza — en voor koffieproducerende gemeenschappen — ondersteunen we wetenschappelijk onderzoek en door samen te werken met producenten om te voorzien in training en het delen van kennis die hen zal helpen om succesvol navigeren door veranderende klimaatomstandigheden en aanpassen aan nieuwe weerpatronen.

  Bewustwording & Betrokkenheid

  Om vooruitgang te boeken in de richting van het bereiken van de doelen, moet iedereen eerst begrijpen wat de doelen zijn, waarom ze ertoe doen en hoe ze kunnen bijdragen aan het bereiken ervan. Lavazza Group heeft een Goal Zero ontwikkeld om het bewustzijn te vergroten en ons publiek te betrekken. Lavazza Group werkte aan Goal Zero en zette een complete bewustmakingscampagne op die gericht was op al onze relevante belanghebbenden. Voor elke groep kiezen we een andere aanpak, met een combinatie van strategieën en tools zoals kunst en campagnes om mensen te onderwijzen en te betrekken. Ons doel is om de mentaliteit te veranderen, gewoonten te veranderen en een impuls te geven aan het nakomen van onze duurzaamheidsverplichtingen.

  We blijven eerlijk

  CONTACT OPNEMEN

  Naar de koffieboeren

  Naar onze werknemers

  Naar de consumenten

  Meer informatie?

  Wilt u meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid of een vrijblijvende offerte voor een duurzame koffieoplossing voor uw zaak? Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact op.